Mayıs 21 2024 20:12:48
menu_open.gif Ana Menü
menu_open.gif
Üye İstatistikleri
Kababel...18 Hafta
Bay-Nos...18 Hafta
cem zeren28 Hafta
45454581 Hafta
mustafa...127 Hafta
Admin144 Hafta
Deniz S...156 Hafta
Alican170 Hafta
haydar ...176 Hafta
ORHAN A...191 Hafta


Bugün: 0
Dün: 1
Bu Hafta: 0
Bu ay: 0
Bu yıl: 0
Son Üyemiz : Mustafa Basal

bullet.gif Çevrimiçi Ziyaretçiler: 1
bullet.gif Toplam Üye Sayısı: 660
menu_open.gif Galeriden Seçmeler
menu_open.gif Forum Başlıkları
En Yeni Forum Başlıkları
bullet.gif BİLİMİN GÜCÜ - İSMAİ...
bullet.gif Selam
bullet.gif TÜRKiYE NEREYE GiDiYOR?
bullet.gif BAKINIZ NE GÜZEL SÖY...
bullet.gif GÖNÜL BURCUMDUR
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Henüz Başlık Oluşturulmamış.
menu_open.gif En Son İncelemeler
İnceleme Bulunamadı
menu_open.gif
Köçek Kömü Köyü
menu_information.png Başlığı Görüntüle
Köçek Kömü Köyü Sitesi » Forum » Haberleşme ve Sohbet
İSMAİL İLHAN BURSA DAN YAZIYOR
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

28-03-2010 11:56 ÖÖ İSMAİL İLHAN BURSA DAN YAZIYOR
Kullanıcı Avatarı

celal ilhan

Deneyimli Üye


Mesaj Sayısı: 114
Katılım Tarihi: 03.10.06
Konum: ankara
Yaş : 80

Uyarı seviyesi 0
Sevgili akrabalarım, Sevgili köylülerim,

Bir süre önce kardeşim Celal, köyümüzün, güzel amaçlarla kurulmuş ve amacına da önemli ölçüde ulaşmış, derneğinin internet sitesini bilgisayarıma indirmişti. O zaman şöyle bir gözatıp geçmiştim. Tamamen kendimden kaynaklanan bir ihmalle sizlerle iletişim kuramadım. Bu konularda çok tembel olduğumu kabul ediyor ve özür diliyorum.
Nerdeyse siteyi kurduğunuz tarihlere kadar yayınladığınız her şeye baktım. Çabalarınız, başarınız ve gayretleriniz beni şaşırttı, gururlandırdı, duygulandırdı. Yıllardır hiç haberdar olmadığım olayları, hiç görmediğim çocukluk arkadaşlarımla ilgili, onların çocukları, torunlarıla ilgili haberleri, bilgileri gördüm. Bugüne kadar aranıza katılamamış olduğum için hayıflandım. Birçoklarınızın ta Almanyalarda, hollanda, Belçika, Fransa ve daha bilmem nerelerde olmanıza karşın bu site aracılığı ile iletişim kurmuş olmanız, geçmişinizi arkadan gelen kuşaklara tanıtmanız, ona sahip çıkmanız, onu paylaşmanız her köylümüz gibi beni de gururlandırdı. Bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sitedeki haberlerde, yazılarda isimleri sıkça geçen gençlerin çoğunun yakın akrabam olduğunu soyadlarından biliyorum ve onları tanımadığım için kendimde büyük bir eksiklik hissediyorum.
Her yıl enaz bir kez düzenlemeyi gelenekleştidiğiniz -Köyde Piknik- düzenleme uygulamanız, çok istediğim halde bir türlü katılamadığım, ama kardeşimden haberlerni ve öyküsünü gıptayla, özlemle dinlediğim harika bir uygulama. Bunun için, dernek yöneticilerinin her türlü övgüyü hakettiklerini düşünüyorum. Bu pikniklerden birine mutlaka katılacağım. Çocukluk arkadaşlarımın çocuklarını, torunlarını tanımak, onlara babalarını, dedelerini, ninelerini, onlara ilişkin çok eski anıları anlatmak benim açımdan çon keyifli olurdu sanırım. Bu dünyadan göçmeden be keyfi yaşarım umuyorum.
Hernekadar çoğunuzu tanımıyor (ama babalarınızı, dedelerinizi tanıyorum), ve pek çoğunuzun da beni tanımadığınızı biliyor olsam da hepinizi çok seviyor, aranızda olmayı çok istiyorum. Keşke herbirinizle tek tek tanışıp, sizleri tanıyabilseydim. Köyde sizlerle olmayı daha da çok özlüyorum. Biliyor musunuz bizim köyün arazisinde ayağımın basmadığı yol, patika, bağ, bahçe, tarla, dağ taşr30;bir yer yoktur sanıyorum. Oraları o kadar özledim ki..
Yaşam kavgası, gelişen, değişen dünya koşulları köyümüz insanını bu ülkenin, hatta dünyanın değişik yörelerine savurdu. Birçoğunuz gibi yabancı bir ülkede olmasam da köylülerimden uzak düşmüş, iletişimi yetersiz kalmış olan birisi de benim galiba. Binlerce genci üniversite sıralarında eğittim, meslek sahibi olmalarına katkı sağladım. Ama ne yazık ki kendi insanıma, kendi canlarıma pek bir faydam olmadı. Bunun ezikliğini hep duyacağım. Ama yaşamda, istediğimiz pek çok şeyi yapmak ne yazık ki elimizde olmuyor.
Bugüne kadar köyümden, köylümden kimsenin -neden beni hiç arayıp sormadığı- düşüncesiyle alınganlık duygusu ve önyargısına sahip değilim. İyi biliyorum ki pek çok olay ve davranışımızda doğru kanıya, doğru sonuçlara varmak için kendi bakış açımızı, tavır ve davranışlarımızı gözden geçirmemiz gerekir. Bunu yaptığımız zaman çoğunlukla hatanın kendimizde olduğunu farkederiz.
Bilmem biliyor musunuz? Köyde sadece 3. sınıfa kadar olan ilkokulu okuyarak üniversite okuyan ilk -Köçeğin Kömlü- olma şerefi bana ait. Tabii, İbrahim zereni saymıyorum. Çünki onlar şehirde oturuyorlardı ve ilkokulu da şehirde okudu. Şimdi değişik kanallardan,çeşitli vesilelerle edindiğim bilgilerden öğreniyorum ki köyün bizlerden sonraki nesilleri, hele de bizim kuşağın çocukları ve torunları çok değişik dallarda üniversiteler bitirip çok güzel, yakın çevrelerini, dostlarını ve beni gururlandıran meslekler edinmişler, ülkenin ve dünyanın dörtbir yanında başarılı işler kurmuşlar. Bütün bunları duyup, öğrenip de Köçeğin Kömü ile kıvanç duymamak olabilir mi?
Hepinizi yılların biriktirdiği sevgi ve özlemle kucaklıyor, öpüyorum. Sizler de arzu ederseniz duygularımı, özlemlerimi arada bir sevgili akraba ve köylülerimle paylaşmak istiyorum.
HOŞÇA KALIN CANLARIM.

Prf. Dr. Ismail İlhan
E. Öğretim Üyesi
 
28-03-2010 08:07 ÖS RE: İSMAİL İLHAN BURSA DAN YAZIYOR
Kullanıcı Avatarı

Admin

Site Yöneticisi


Mesaj Sayısı: 148
Katılım Tarihi: 04.10.05
Konum: Hamburg
Yaş : 65
İsmail abimizin gönderdiği bu yazı için kendisini kutluyorum. Sitenin varlık nedenini ve gerekliliğini oldukça güzel ifade eden bir yazı, kendisine teşekkür ediyorum ve aramıza hoşgeldin diyorum.
Bir noktanın açıklanmasında yarar olacağı düşüncesindeyim. Bu Web-Sitesi derneğin Web-sitesi değildir. Sitedeki hiçbir yazıdan dernek yönetimi sorumlu degildir. Site, maliyeti bir kişi tarafından ödenen ve başta Dernek çalışmaları olmak üzere bütün Köçekkömü köylülerine hizmet etmeyi amaçlayan özel bir Web-Sitesidir.
Sitenin Size, sizin de siteye güzellikler katmanız dilegiyle
Hosca kalın
Admin Hasan Erkan
 
28-03-2010 11:11 ÖS RE: İSMAİL İLHAN BURSA DAN YAZIYOR | Düzenleyen safak altun 28-03-2010 11:14 ÖS
Kullanıcı Avatarı

safak altun

Yönetici


Mesaj Sayısı: 171
Katılım Tarihi: 31.08.06
Konum: Hamburg
Yaş : 64
Selam sevgili İsmail Abi
Bende başlangıçta bu köy sitesine burunkiriterek yukarıdan bakmışdım. Beni o günlerde yanıltan 'köylücülük gericilktir' anlayışıydı. Sonra iktidara bir parti geldi, aklım başına toplanı verdi. Köylücülüğün kıymetini anlar oldum. Başladım yazmaya. Bir baktım ki o kırk yıl önceki köylülerimle birlikte değilim. 12 Eylül fırtınası ortak değerlerimizi tozduman etmiş. Toplumumuz birbirine yabancılaşmış, ne anlayan nee dinleyen var. Tabi ki bu durumun diğer nedenleride var. Kendi kendime 'oğlum şafak, durum oldukça vahim, haydi kollarını sıva ve bu insanlara hayırlı bir şeyler yap!' diyerek başladım kendi düşüncelerimi yazmaya. Anlaşıldım, anlaşılmadım, önemli olan iletişim başladı, başlangıçta anlaşamadığım köylülerimle bu iletişim sayesinde aynı dünya görüşünü savunmasakda daha iyi ilişkiler kurabildim. Şurasıda var, kimi insanlarsa ne kadar ikaz edilirse edilsin, site kurallarına uymamakta inat ediyorlar ve üzülerek onları aramızdan atmak zorunda kalıyoruz.
Bu site güzel fikirler üretenlerin, çağdaş kurallar içinde özgürce kendi düşüncesini savunanların sitesi olduğu kadar köçekkömlü herkesin kendini ifade edebildiği gençlerin, akademisyenlerin, dostların, kardeşlerin ve bacıların buluştuğu bir site olmalıdır.
Bu sitede sınırlar, aklın üretici, yaratıcı gücü önünde bir bir yıkılmalı. Bu gücü kendinde hisseden fikir ve düşünce sahibi her arkadaş çekinmeden kendini ifade edebilmelidir. Bu kutsal hizmete herkesi bekliyoruz.
Hoşgeldiniz, selamlar
www.safakaltun.com
 
Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
menu_information.png Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
menu_information.png
Köçek Kömü Köyü